Industriële Incidentenbestrijding (IIB)

 

Industriële Incidentenbestrijding (IIB)

Incidenten die plaatsvinden op een industrie- of bedrijventerrein kunnen soms een andere aanpak van jou en je team vereisen. Om je hierop voor te bereiden biedt PsychElan verschillende trainingen aan waarin je leert welke aanpassingen in je handelen deze situaties van je kunnen vragen.

Wat houdt de training Industriële Incidentenbestrijding in?
Incidentenbestrijding in industrieomgevingen of op bedrijventerreinen vraagt soms een andere aanpak dan je bij incidenten op andere locaties gewend bent. Afhankelijk van het soort bedrijf dat zich op de locatie heeft gevestigd, moet er mogelijk rekening worden gehouden met grote hoeveelheden, zeer gevaarlijke stoffen, complexe technieken of processen die je niet kunt stopzetten met grote gevolgen voor de omgeving wanneer iets misgaat.

Tijdens de trainingen in industriële incidentenbestrijding leer je hoe je te werk kunt gaan tijdens een inzet in een industrieel gebied. Je leert over risico-inschattingen en handelingsperspectief bij dergelijke processen, maar ook over situational awareness en de communicatie met vertegenwoordigers van het bedrijf waar het incident plaatsvindt. Bij PsychElan kun je hierin verschillende trainingen van elk één dagdeel volgen: de basisprincipes van IIB, de verdiepende trainingen en lessons learned.

Brandweer Midden en West Brabant

Ik vind Martijn een fijn en betrokken persoon, die zich goed kan inleven in de vraagstelling van de opdrachtgever.  Dit heeft er toe bijgedragen dat hij een maatwerk oplossing heeftgegeven voor de gestelde vraag. Tevens is hij inhoudelijk goed op de hoogte van het brandweervak en combineert hijdeze op een natuurlijke manier met de psychosociale aspecten.

Rinze Barreveld,
Brandweer Midden en West Brabant

Basisprincipes IIB

De basistraining IIB is geschikt voor hulpverleners die nog relatief onbekend zijn op dit gebied of hun basiskennis willen opfrissen. Deze training gaat uitgebreid in op risicoschatting en handelingsperspectief. Ook is er aandacht voor het belang van een goede samenwerking met het bedrijf waarbij het incident plaatsvindt en hoe je efficiënt met hen communiceert. Na deze training beschik je over een gedegen theoretische basis op het gebied van monodisciplinaire IIB-processen en de verschillende typen processen en hun specifieke risico’s.

Verdiepende IIB

Wanneer je al enige ervaring hebt op het gebied van IIB is het mogelijk om binnen verschillende thema’s de diepte in te gaan. PsychElan biedt trainingen op maat aan over onder andere risico’s in een industriële omgeving, denken in scenario’s, werken rond tankopslag, intern transport en verlading, productontsnapping, opslag onder druk en cryogene gassen, procesbeveiligingen en preventieve voorzieningen in de industrie en de werking van blusschuim. Elke training kan binnen een dagdeel worden gevolgd of samen met andere trainingen worden gecombineerd tot een compleet programma.

Lessons Learned

Tijdens de praktische training Lessons Learned gaan we aan de slag met de reconstructie van incidenten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden in mijn tijd als officier van dienst bij de brandweer in de haven van Rotterdam. Jij en je collega’s worden actief uitgedaagd om mee te denken en keuzes te maken met betrekking tot het afhandelen van deze incidenten. Dit doen jullie op basis van de daadwerkelijke ladingpapieren, MSDS-kaarten, foto’s en video’s van het incident en andere relevante informatie die destijds beschikbaar was.

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl