Onderwijs

 

Onderwijs

Een taak met verantwoordelijkheid

In het onderwijs is een gestroomlijnde onderlinge samenwerking tussen docenten, leidinggevenden en alle andere betrokkenen essentieel. Jouw carrière staat in het teken van het opleiden van de toekomstige generatie of het omscholen van volwassenen, een taak die veel verantwoordelijkheid met zich meedraagt.

Mentale veerkracht in het onderwijs

In het onderwijs moet je elke dag weer onder druk zien te presteren, zij het als docent voor de klas of als de leidinggevende die erop toeziet dat alle interne processen goed verlopen en alle teamleden goed kunnen functioneren. Behalve het bijbrengen van vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, zul jij in je werk ook met studenten in gesprek moeten gaan en oplossingen moeten vinden wanneer het even niet zo goed met hen gaat.

Hiervoor moet je zelf stevig in je schoenen staan en je mentale veerkracht goed op orde hebben (en houden). De druk en verantwoordelijkheid in het onderwijs zijn hoog en overbelasting ligt al snel op de loer. Ook in het verbeteren van onderlinge samenwerking en het ondersteunen van individuele teamleden ondersteunt PsychElan onderwijsinstellingen graag.

Voor onderwijsinstellingen biedt PsychElan gastcolleges en workshops aan. Hierbij worden deelnemers uitgedaagd om echte cases uit verscheidene organisaties te bespreken en hier oplossingen voor te vinden. De onderlinge samenwerking tussen organisaties komt hierbij uitgebreid aan bod. Ook gaan we in op de grote druk en verantwoordelijkheid in het werkveld, de mentale impact die gebeurtenissen kunnen hebben en hoe men hier op een gezonde manier mee om kan gaan.

Deze organisaties werken o.a. met PsychElan

  • InHolland Hogeschool
  • Hogeschool Rotterdam
  • Gooische Praktijkschool

Ryanne Koper

Docent Integrale Veiligheidskunde

"Zijn betrokkenheid en kennis uit het werkveld zorgde voor een mooie dynamiek bij de studenten zodat ze helemaal in hun rol opgingen. Door zijn ervaring nam hij de studenten mee in het nabootsen van een echte crisis."

Izaak Nobel

Brandweer cluster Hoeksewaard

"De interactieve en vooral ook persoonlijke manier van de instructie, maakt dat iedere deelnemer zich betrokken voelt bij de training maar vooral ook bij de overige deelnemers"

Jeroen Naaktgeboren

Bevelvoerder/Instructeur

"Ik heb Martijn leren kennen als een betrokken persoon met oog voor het individu. Zijn manier van optreden versterkt het teamverband en geeft mensen de ruimte om hun ervaringen te delen"

Consultancy

De maatschappij is constant in beweging en het onderwijs moet hier goed op blijven aansluiten. Het is dan ook logisch dat er regelmatig iets verandert in je organisatie, wat vervolgens impact heeft op je personeel. Op basis van mijn kennis en ervaring op het gebied van gedrag en psychologie help ik je graag om de communicatie naar je personeel op de juiste manier aan te pakken en zo je organisatiedoelen te behalen. 

Psychologische begeleiding

Door de hoge werkdruk en verantwoordelijkheid komt overbelasting in het onderwijs helaas vaak voor. Regelmatig lopen docenten en leidinggevenden hier dan ook in vast. Als hulpverlenerspsycholoog help ik je hier graag bij door samen met jou aan je mentale veerkracht te werken en de onderliggende oorzaken van je onbalans aan te pakken.

Mentale Veerkracht voor docenten

Als docent sta je onder grote druk. Jij bent immers de toekomstige generatie binnen jouw werkveld aan het opleiden. Daarbij komt veel verantwoordelijkheid kijken en doorgaans een hoge werkdruk. Tijdens deze training leer je hoe je studenten goed kunt blijven helpen, zonder hier zelf aan onderdoor te gaan.

Teams

Naast mentale veerkracht op individueel niveau is het belangrijk om ook de collectieve mentale veerkracht van een team op peil te houden. Een goede samenwerking, zowel tussen collega’s onderling als door passend persoonlijk leiderschap, speelt hierbij een belangrijke rol. Tijdens de trainingen voor veerkrachtige teams en samenwerking binnen teams bepalen we eerst samen waar jouw team behoefte aan heeft en gaan we vervolgens gericht aan de slag.

Interesse in een samenwerking?

Lijkt het je interessant om de mogelijkheden van een gastcollege of workshop voor studenten te bespreken? Of heeft jouw organisatie baat bij ondersteuning in de groepsdynamiek, preventie van overbelasting of vergroting van mentale veerkracht onder het personeel? Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Hulpverleners

Brandweer. Ambulancepersoneel. Meldkamerpersoneel. Crisisteams. Reddingsbrigades…

Zorgverleners

Spoedeisende hulp. Intensive care. Traumatologie. Verloskunde. Verpleegkunde…

Onderwijs

Docenten. Leidinggevenden. Studenten in het volwassenenonderwijs. SLB’ers…
 

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl