Trainingen

 

Voor welke instanties is PsychElan actief

Hulpverleners

Zorgverleners

Trainingen overview

Speciaal voor hulpverleners, zorgverleners en andere mensen met een beroep waar veel stress en verantwoordelijkheid bij komt kijken biedt PsychElan verschillende trainingen. Deze vakinhoudelijke trainingen of overkoepelende trainingen in mentale veerkracht worden altijd op maat afgestemd op jouw team en organisatie.

Mentale Veerkracht

Tijdens jouw werk zul je regelmatig heftige gebeurtenissen meemaken. Om hier goed mee om te kunnen gaan dien je over voldoende mentale veerkracht te beschikken. Tijdens deze training leer je gedurende een dagdeel de basis van mentale veerkracht, op basis van theorie en praktische oefeningen. Na afloop kun je signaleren wanneer je spreekwoordelijke emmer over dreigt te lopen, wat je hieraan kunt doen en welke preventieve maatregelen je kunt nemen om je mentale veerkracht te versterken.

Copingstijlen

Er zijn vele manieren om met stressvolle situaties om te gaan en om naderhand alle bijbehorende gevoelens en waarnemingen een plekje te geven. Tijdens de training copingstijlen leer je hoe je op een gezonde, constructieve manier kunt omgaan met wat je als hulp- of zorgverlener meemaakt. Zo kun je je werk goed blijven doen én zit je goed in je vel. Deze training duurt één dagdeel en wordt inhoudelijk afgestemd op de dagelijkse praktijk van jouw team.

Industriële Incidentenbestrijding

Incidenten die zich voordoen op of nabij industriële complexen vragen vaak een aangepaste aanpak in de bestrijding en in de besluitvorming die hieraan vooraf gaat. Op dit gebied biedt PsychElan de basistraining industriële incidentenbestrijding en verschillende verdiepende trainingen voor specifieke situaties. Tijdens de training in lessons learned leer je deze kennis vervolgens praktisch toe te passen door de reconstructie van incidenten die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Teams

De samenwerking tussen collega’s onderling en hun leidinggevenden maakt een belangrijk onderdeel uit van de effectiviteit van het team. Tijdens de trainingen voor teams kijken we onder andere naar de kwaliteiten en eigenschappen die ieder teamlid inbrengt, hun individuele mentale veerkracht en hoe deze zich verhoudt tot de rest van het team. Ook gaan we in op de verschillende stijlen van persoonlijk leiderschap en de invloed hiervan op het teamresultaat.

OvD-G op maat

Als Officier van Dienst Geneeskundig heb je tijdens grotere incidenten een zeer belangrijke, coördinerende rol. Op basis van een constante toevoer van informatie maak je ter plekke beslissingen die het verdere verloop en de afhandeling van het incident bepalen. Elk incident is anders, dus moet je zeer snel schakelen en over voldoende kennis en inzicht beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken.

Tijdens een OvD-G oefendag krijg je de kans om deze kennis en vaardigheden op de proef te stellen. 

Maatwerk

Alle bovengenoemde trainingen worden zo veel mogelijk afgestemd op jouw team en jullie wensen. Heb je toch niet precies gevonden waar je naar op zoek bent, maar wil je wel aan de slag met mentale veerkracht? Neem dan vooral contact op. Ik ga graag met je in gesprek over het opstellen van een training op maat.

Hoe veerkrachtig wil jij zijn?

PsychElan helpt hulp- en zorgverleners ingrijpende gebeurtenissen te verwerken

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

 

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl