Diensten

 

Voor welke instanties is PsychElan actief

Hulpverleners

Zorgverleners

Diensten overview

PsychElan helpt hulp- en zorgverleners ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Daarin heeft preventie de voorkeur, door middel van opleidingen, workshops en trainingen. Ondersteuning bieden na specifieke voorvallen, bemiddelen bij conflicten en consultancy behoren tevens tot de mogelijkheden.

Psychosociale begeleiding

Als hulp- of zorgverlener maak je regelmatig ingrijpende gebeurtenissen mee. Vaak lukt het je zelf om deze te verwerken, maar het kan ook voorkomen dat je zo veel of zoiets heftigs hebt meegemaakt dat je het zelf geen plekje meer kunt geven en vastloopt. Psychosociale begeleiding helpt jou om je mentale veerkracht te herstellen en versterken tijdens een traject dat we samen op maat voor jou opstellen.

Consultancy

In elke organisatie kunnen conflicten ontstaan, veranderingen op de planning staan of processen toe zijn aan verbetering door ontwikkeling. Onder consultancy vallen het meedenken, adviseren en ondersteunen binnen deze gebieden. Het perspectief van iemand buiten de organisatie helpt jou om een positieve verandering teweeg te brengen, door mediation, workshops, leertafels, 1-op-1 trajecten, adviesgesprekken of een andere vorm van ondersteuning op maat.

Opleiding TCO

De juiste nazorg voor hulp- of zorgverleners die iets ingrijpends hebben meegemaakt speelt een zeer belangrijke rol bij het verwerken van deze gebeurtenis. Een TCO’er heeft hierin de voorkeur, ofwel een collega die door de opleiding TCO (Team Collegiale Ondersteuning) over de achtergrondkennis en vaardigheden beschikt om hun collega’s effectief te kunnen ondersteunen. Deze driedaagse opleiding wordt door PsychElan op maat samengesteld voor jouw team.

Maatwerk

De precieze invulling van de diensten van PsychElan wordt altijd op jou, je team en organisatie afgestemd. Heb jij of heeft je team ondersteuning nodig op het gebied van mentale veerkracht? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Vaak kunnen we dan al op korte termijn aan de slag gaan.

Hoe veerkrachtig wil jij zijn?

PsychElan helpt hulp- en zorgverleners ingrijpende gebeurtenissen te verwerken

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

 

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl