OvD-G

Op maat

 

OvD-G op maat!

Waar maatwerk door flexibiliteit standaard is!

Als Officier van Dienst Geneeskundig heb je tijdens grotere incidenten een zeer belangrijke, coördinerende rol. Op basis van een constante toevoer van informatie maak je ter plekke beslissingen die het verdere verloop en de afhandeling van het incident bepalen. Elk incident is anders, dus moet je zeer snel schakelen en over voldoende kennis en inzicht beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken.

De theoretische basis van je vak heb jij uiteraard al onder de knie. Tijdens een OvD-G oefendag krijg je de kans om deze kennis en vaardigheden op de proef te stellen. Het oefenscenario dat je doorloopt is geheel op maat opgesteld om op jouw persoonlijke leerdoelen aan te sluiten.

Wat houdt een oefendag in?

We kiezen er bewust voor om maatwerk te bieden. Op basis van jouw eigen input krijg je tijdens de oefendag een realistisch scenario aangeboden. Expertises waar je tijdens een echt incident mee zou willen overleggen, is tijdens de oefening aanwezig; vertegenwoordigd door een ervaren professional uit de praktijk. Zij zijn erop voorbereid om jou de uitdaging te bieden die je nodig hebt om aan je doelen te werken. Met als resultaat dat jij vervolgens tijdens een echte inzet nog zekerder en vaardiger te werk gaat. We zetten alles zo op dat we flexibel zijn om jou de juiste leerervaring mee te geven.

Na het oefenscenario ga je samen met je coach evalueren. Wat ging goed en wat kon beter? Na deze evaluatie ga je nogmaals een oefening in, maar dit keer als schaduwdeelnemer tijdens de op maat ontworpen oefening van een ander. Ook deze oefening evalueer je achteraf met de coach, zodat je het maximale uit je oefendag haalt. Dit doe je voor je eigen leerproces, dus niet om een ander te beoordelen of feedback te geven. Je krijgt per dag meerdere oefeningen en schaduwoefeningen aangeboden.

Deze professionals kunnen tijdens de oefening o.a. worden ingezet

  • Ambulance
  • Meldkamer
  • OvD-BZ
  • OvD-B
  • ACGZ
  • en meer!
  • OvD-P
  • GGD

Zo gaan we samen te werk

Elke OvD-G oefendag wordt geheel op maat opgesteld om jou optimaal met je leerdoelen aan de slag te laten gaan. Van jou wordt verwacht dat je al enigszins helder hebt waar je aan wilt werken, wat we samen tijdens het intakegesprek verder concretiseren. We bepalen samen wat het best bij jou past, een oefening van één of twee dagen of eventueel een ander tijdspad. Heb je toch liever een tabletop sessie waarbij we samen een echt of fictief incident evalueren? Of sta je liever stil bij de plannen en procedures, omdat juist dit jouw leerdoelen zijn? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard sluiten zowel de oefendagen als deze variaties aan op het kwalificatiedossier OvD-G.

Op de oefendag zelf krijg je een persoonlijke coach toegewezen die jou de gehele dag begeleidt. De coaches die aan de oefendagen meewerken zijn zelf zeer ervaren OvD’s. Tijdens je oefening kijkt de coach met je mee en helpt je het verloop daarvan naderhand te evalueren.

Bij de evaluatie kijken we samen objectief naar het verloop van de dag. In hoeverre heb je je leerdoelen behaald? Wat ging goed en wat kon beter? Waar kan je tijdens een volgende oefening of leermoment nog verder mee aan de slag gaan? Na de oefendag ga je naar huis met nieuwe inzichten op zak die je in het werkveld verder zullen helpen.

Praktische informatie
Jouw leermoment wordt geheel op maat voor jou opgesteld, uiteraard op basis van het landelijk kwalificatiedossier OvD-G. De datum en locatie kiezen we daarom samen in overleg. Maatwerk of een oefening bij jou in de regio is ook mogelijk. Op basis van jouw wensen kunnen we vrijblijvend een prijsindicatie geven.

Neem contact op
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via: OvD-G@PsychElan.nl

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl