Ervaringen

 

Ervaringen met het werk van Martijn Dame

Esther Wezel – Veiligheidsregio Kennemerland

Recent heb ik een training gevolgd bij Martijn. De training was gericht op sociale ondersteuning bieden aan collega's ten tijde van het Corona-thuiswerken. Behalve dat de training ons handvatten gaf hoe we collega's kunnen ondersteunen, hoe we in een telefoongesprek tot de kern kunnen komen, gaf de training ons óók inzicht in wat het bieden van sociale ondersteuning met ónszelf kan doen en hoe daar mee om te gaan.

De uitleg die Martijn daarbij gaf was heel verhelderend en door voorbeelden uit de praktijk ging het extra leven. Tijdens de training was er veel ruimte voor eigen inbreng, waardoor er echt interactie was tussen de groep en trainer. 

Ik vond de training door de manier waarop deze werd gegeven, met Martijn als rustige richtinggever, heel inspirerend en een booster om een start te maken met deze nieuwe taak binnen het Corona-team.

Esther Wezel
Veiligheidsregio Kennemerland

Marieke van Leijden– Veiligheidsregio Kennemerland

De training voor het team collegiale ondersteuning was leerzaam, afwisselend en inspirerend. Martijn heeft een manier van uitleggen waar je echt iets mee kan. Ik vond het mooi dat er zo veel aandacht was voor onze eigen mentale veerkracht. Het was heel leerzaam om ’s middags de theorie uit het ochtend-gedeelte te kunnen oefenen met een trainingsacteur. Na afloop had ik heel veel zin om de opgedane kennis in praktijk te brengen.

Marieke van Leijden
Veiligheidsregio Kennemerland

Ryanne Koper – Docent Integrale Veiligheidskunde

Martijn was als oefenleiding betrokken bij de afname van de toets Crisissimulatie – 2e jaars studenten. 

Zijn betrokkenheid en kennis uit het werkveld zorgde voor een mooie dynamiek bij de studenten zodat ze helemaal in hun rol opgingen. Door zijn ervaring nam hij de studenten mee in het nabootsen van een echte crisis. Mooi om te zien hoe de studenten hierop reageerden, net echt! Dit laat zien hoe waardevol het is om een professional uit het werkveld te betrekken bij onderwijs.

Ryanne Koper
Docent Integrale Veiligheidskunde

Dominique Heus – Teammanager Corona, Veiligheidsregio Kennemerland

“Martijn heeft voor de collegiale opvang van het Team Corona een cursus verzorgd om de collega’s de basisvaardigheden bij te brengen. Tijdens deze training behandelde hij niet alleen de theorie, maar konden de collega’s het geleerde ook in praktijk brengen door te oefenen met een trainingsacteur. In een vertrouwde en veilige omgeving was er ruimte om te leren en om fouten te maken. Kortom, een zorgvuldige training met een belangrijk doel; mentaal gezond je werk kunnen doen.”

Dominique Heus
Teammanager Corona, Veiligheidsregio Kennemerland

Rinze Barreveld, Brandweer Midden en West Brabant

Ik vind Martijn een fijn en betrokken persoon, die zich goed kan inleven in de vraagstelling van de opdrachtgever.  Dit heeft er toe bijgedragen dat hij een maatwerk oplossing heeftgegeven voor de gestelde vraag. Tevens is hij inhoudelijk goed op de hoogte van het brandweervak en combineert hijdeze op een natuurlijke manier met de psychosociale aspecten.

Rinze Barreveld 
Brandweer Midden en West Brabant

Foppe de Vries –Veiligheidsregio Kennemerland

Als adviseur en trainer op het taakveld multidisciplinair crisisbeheersing kwam ik in contact met Martijn. Door de samenwerking met Martijn is de masterclass voor onze crisisfunctionarissen een succes geworden. Martijn kan zich goed verplaatsen in de deelnemers en doelgroep. Hij maakte tevens onderscheid tussen de inhoud van zijn boodschap op organisatie- en persoonlijk niveau.

In de voorbereiding stelde Martijn open vragen, hij werkt resultaatgericht, dacht mee in oplossingen en toetste de verwachtingen van de opdrachtgever. 

Martijn blijkt een inhoudelijk expert als het gaat over zijn vakgebied, de overdracht van kennis en het toepassen van actieve werkvormen. Daarnaast toonde hij zich flexibel tijdens de uitvoering van het proces en is hij open minded. Ik zou hem willen beschrijven als accuraat en betrouwbaar.

F.P.J (Foppe) de Vries
Adviseur Trainer Vakbekwaamheid Crisisbeheersing | Veiligheidsregio Kennemerland

Winanda van den Ende – HOvD Brandweer Zeeland

Martijn Dame heeft voor onze Vakmanschapsdagen van Brandweer Zeeland twee workshops verzorgd. Deze zijn door onze bevelvoerders en officieren van dienst als zeer goed ervaren. De workshop mentale veerkracht gaf verschillende deelnemers herkenningspunten in hun eigen ervaringen. Waar wij als organisatie zeker meer mee willen doen.

Martijn is een zeer prettig persoon om naar te luisteren, hij betrekt zijn deelnemers met actieve werkvormen in zijn programma waardoor iedereen geïnteresseerd is en blijft. Daarnaast komt hij over als een kundig spreker die weet waar hij over praat.

Winanda van den Ende 
Specialist Vakbekwaamheid Brandweer/Hoofdofficier van Dienst Brandweer (HOvD)

Bart Leenders –Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond

PsychElan heeft in 2018 een scholing mentale veerkracht verzorgd voor de ambulancehulpverleners van AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond. Het is een persoonlijke reis geworden, waarbij er voldoende tijd en ruimte was om gebeurtenissen uit het verleden te bespreken en deze in een perspectief te plaatsen zodat er mogelijkheden ontstaan om ze te verwerken! De instructeurs komen zelf ook uit de praktijk, waardoor het gemakkelijker is om problemen die we tegen komen tijdens het werk bespreekbaar te maken. Martijn en Stefan: bedankt voor het delen van jullie kennis over wat maakt dat een ervaring soms als een heftige ervaring binnenkomt en voor de tips die jullie aan onze organisatie hebben gegeven om ervoor te zorgen dat hulp sneller en gemakkelijker gegeven kan worden wanneer een van onze collega’s een heftige hulpverlening ervaart.’
 
Bedankt voor de leuke samenwerking!

Bart Leenders
ROC/AZRR

Brandweer cluster Hoeksewaard (mentale veerkracht & partneravonden)

Heel lang is de mentale belastbaarheid van de brandweerman en vrouw onderbelicht gebleven. De training Mentale veerkracht heeft ons inzicht gegeven in de mogelijke problemen die men kan ondervinden bij het uitoefenen van het brandweervak. Met name hoe we bepaalde zaken kunnen herkennen, hoe eventueel te handelen. De interactieve en vooral ook persoonlijke manier van de instructie, maakt dat iedere deelnemer zich betrokken voelt bij de training maar vooral ook bij de overige deelnemers. Als er al drempels zouden zijn om bepaalde zaken met elkaar te delen, dan zijn die op deze avond verdwenen. Martijn weet een ieder te raken op een manier dat hij of zij persoonlijke en/of emotionele zaken met de ander wil delen. Hij weet waar hij het over heeft, hij heeft zijn sporen verdiend in het brandweervak. Dat maakt ook dat de deelnemers zich makkelijker open stellen.

Daarnaast heeft een grote groep van onze partners de Partneravond gevolgd. Eenzelfde insteek als bij de ploeg, waarbij ook de interactieve manier van instructie een grote rol heeft gespeeld. De reacties van de partners waren zeer positief.

Izaak Nobel
Ploegchef Cluster Hoeksewaard, post Nieuw Beijerland

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl