Over PsychElan

 

Over PsychElan

PsychElan: verbetering door ontwikkeling

PsychElan helpt hulp- en zorgverleners ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en hun mentale veerkracht te versterken.

Voor ondersteuning na een heftige gebeurtenis ben ik altijd beschikbaar, maar liever zorg ik voor preventieve bewustwording. Dit bestaat uit leren hoe je signalen van overbelasting herkent, welke invloed stress heeft en hoe je hier op een gezonde manier mee om kunt gaan.

Ik ben Martijn Dame. Van 1996 tot 2020 ben ik zelf geüniformeerde hulpverlener geweest en sinds 2015 ben ik toegepast psycholoog en eigenaar van PsychElan.

Als manschap, bevelvoerder en officier binnen verschillende brandweerkorpsen en de Koninklijke Luchtmacht heb ik 24 jaar lang persoonlijk ervaren wat het werk als hulpverlener écht inhoudt. In dit werkveld, waarin je team er alles aan doet om andere mensen te redden, is en blijft ook veel aandacht nodig voor je eigen mensen. Je beleeft niet alleen de successen, maar maakt ook ingrijpende gebeurtenissen mee die je op een gezonde manier zult moeten verwerken. 

Dit proces vind ik ontzettend interessant. De constante uitdaging om het menselijk gedrag te begrijpen, beïnvloeden en voorspellen, anders naar een probleem te kijken, de juiste vragen te stellen en zo hulpverleners verder te hepen. Om me hier nog verder in te specialiseren besloot ik om naast mijn werk bij de brandweer de opleiding toegepaste psychologie te volgen, gevolgd door een specialisatie in psychotrauma, afgerond in 2015.

Met PsychElan ben ik aangesloten bij de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP), de Europese Associatie van Brandweerpsychologen (AEPSP) en als docent bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Dit is PsychElan

In PsychElan komen de twee werelden, die maken dat ik dit vak hebt gekozen, samen. Psyche, namelijk je gedachten en gevoelens, samen met het Elan, het enthousiasme, het vuur en de bezieling waarmee je dingen doet.

Maatwerk

Alle diensten en trainingen worden zo veel mogelijk afgestemd op jouw organisatie en de specifieke behoeften van je team.

Uit de praktijk

24 jaar lang droeg ik zelf een uniform, sinds 6 jaar werk ik als hulpverlenerspsycholoog. Door deze ervaring begrijp ik precies wat jij in je werk meemaakt.

Persoonlijk contact

Alle begeleiding, consultancy en trainingen worden door mijzelf verzorgd, eventueel ondersteund door een deskundige of trainingsacteur.

Bart Leenders

ROC/AZRR

"Het is een persoonlijke reis geworden, waarbij er voldoende tijd en ruimte was om gebeurtenissen uit het verleden te bespreken"

Izaak Nobel

Brandweer cluster Hoeksewaard

"De interactieve en vooral ook persoonlijke manier van de instructie, maakt dat iedere deelnemer zich betrokken voelt bij de training maar vooral ook bij de overige deelnemers"

Jeroen Naaktgeboren

Bevelvoerder/Instructeur

"Ik heb Martijn leren kennen als een betrokken persoon met oog voor het individu. Zijn manier van optreden versterkt het teamverband en geeft mensen de ruimte om hun ervaringen te delen"

Hoe veerkrachtig wil je zijn?

Maatwerk als een goed zittend pak

Om jou en je team zo veel mogelijk van waarde te kunnen zijn, worden de diensten van PsychElan zo veel mogelijk op jullie specifieke werkomstandigheden afgestemd. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijk ik dan ook graag samen met jou naar wat er concreet nodig is en op welke manier PsychElan hierin kan ondersteunen.

PsychElan werkt niet met wachtlijsten. Zeker in het geval van psychosociale begeleiding kunnen we vaak al op korte termijn samen aan de slag. 

Stel gerust een vraag

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl