Zorgverleners

 

Zorgverleners

Ziekenhuis personeel

Onder zorgverleners vallen onder andere de mensen in het ziekenhuis, die razendsnel moeten handelen om levens te redden. Dit zijn de mensen op de spoedeisende hulp (SEH), de intensive care (IC), verloskunde en traumatologie, maar ook de verpleegkundigen die zich vervolgens om de patiënten en hun naasten bekommeren.

De dagelijkse praktijk van zorgverleners

Als zorgverlener moet je vaak onder grote tijdsdruk cruciale beslissingen nemen en deze zo snel mogelijk uitvoeren om levens te redden. Op jouw schouders rust een grote verantwoordelijkheid en je kunt geen moment je aandacht laten verslappen. 

Behalve je vakinhoudelijke expertise wordt daarnaast ook veel van je gevraagd als mens, in je contact met je patiënten, maar ook met hun naasten. Bij goed nieuws deel je in hun vreugde, bij slecht nieuws deel je in hun verdriet. In jouw werk word je met intense emoties geconfronteerd, bij je patiënten, maar ook bij jouzelf. Het is voor jou dan ook essentieel om je mentale veerkracht op peil te houden en goed te weten hoe je de heftige indrukken een plekje kunt geven. PsychElan helpt jou dit te leren door middel van preventieve trainingen, consultancy en, indien nodig, individuele begeleiding na aangrijpende gebeurtenissen.

Deze organisaties werken o.a. met PsychElan

  • GHOR Kennemerland
  • GGD Kennemerland
  • Academie voor Ambulancezorg
  • Instituut Fysieke Veiligheid
  • Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond
  • InHolland Hogeschool
  • Ambulance Rotterdam Rijnmond
  • Ambulancezorg Noord Holland
  • Veiligheidsregio NH - Noord

Martijn Forrer

Programmaleider Academie voor Ambulancezorg

Sinds 2019 werken wij als Academie voor Ambulancezorg nauw samen met PsychElan.
Martijn spreekt de ‘taal’ van onze doelgroep en weet hen op bevlogen wijze te betrekken, te binden en te boeien. Een succesformule met een hoog leerrendement!

Peter Pierneef

Brandweer Zuid-Holland Zuid

"Martijn heeft ervaring als manschap, bevelvoerder en officier van dienst. Dat was voor ons een erg belangrijk pluspunt. Een trainer die weet wat wij voelen als hulpverlener."

Cleme Wermers

Brandweer

"Dankzij de juiste voorbereiding en het samenvattend vermogen van Martijn hebben we resultaten geboekt. Hierdoor heb ik de juiste beslissingen kunnen nemen, welke uitstekend aansloten op mijn situatie."

Consultancy

Worden er binnenkort veranderingen in gang gezet binnen jouw organisatie? Spelen er conflicten tussen medewerkers die maar niet worden opgelost? Heeft zich een situatie voorgedaan waaruit je team wijze lessen kan trekken voor de toekomst? Op al deze gebieden ondersteun ik je graag door adviezen en waar mogelijk en gewenst ook de uitvoering hiervan.

Psychosociale begeleiding

Elke dag opnieuw zet jij je in om levens te redden. Hierbij komen enorme hoeveelheden stress kijken, samen met de vaak heftige emoties die je van anderen opvangt. Soms kan dit je even teveel worden of leidt een gebeurtenis ertoe dat het even niet meer gaat. Als hulpverlenerspsycholoog leer ik je onder andere hoe je indrukken een plekje kunt geven en overbelasting voorkomt.

Opleiding TCO

Niemand begrijpt beter wat jij soms tijdens je werk doormaakt dan je collega’s. Door de opleiding TCO (Team Collegiale Ondersteuning) kunnen jij en je collega’s elkaar nog betere nazorg bieden na een heftige gebeurtenis. Tijdens de basisopleiding leer je onder andere over de werking van het brein, communicatiestijlen en gesprekstechnieken, waarna je dit oefent met een trainingsacteur.

Mentale Verkracht

In jouw werk zul je geregeld meemaken dat mensen overlijden, heftige diagnoses krijgen of andere nare dingen meemaken, ondanks dat je weet dat je hebt gedaan wat je kunt. Daarnaast ben je vaak omringd door de intense emoties van je patiënten en hun naasten. Al deze indrukken draag jij met je mee. De training Mentale Veerkracht voor zorgpersoneel leert jou hoe je deze op een gezonde manier verwerkt zonder er zelf onder te lijden.

Copingstijlen

Wanneer je na jouw werk in het ziekenhuis, de zorginstelling of kliniek weer thuis komt, betekent dit niet dat je je werk ook gelijk van je af hebt gezet. De training Copingstijlen leert jou hoe je na een stressvolle werkdag of een heftige gebeurtenis je eigen balans weer kunt herstellen op een constructieve, gezonde manier. Deze training wordt inhoudelijk afgestemd op jouw werksituatie.

Teams

Mentale veerkracht is op individueel niveau essentieel, maar ook in groepsverband. Zowel de manier waarop mensen met elkaar omgaan als het persoonlijk leiderschap binnen het team spelen hierbij een rol. Tijdens de trainingen voor teams kijken we naar wat ieder teamlid individueel inbrengt, de invloeden van verschillende leiderschapsstijlen en hoe beiden bijdragen aan een optimaal teamresultaat.

Interesse in een samenwerking?

Zowel jouw organisatie als PsychElan gaat graag zo efficiënt mogelijk te werk. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we daarom samen naar de behoeften van je team en organisatie en stellen we op basis daarvan de meest passende training of vorm van begeleiding voor je samen. 

Hulpverleners

Brandweer. Ambulancepersoneel. Meldkamerpersoneel. Crisisteams. Reddingsbrigades…

Zorgverleners

Spoedeisende hulp. Intensive care. Traumatologie. Verloskunde. Verpleegkunde…

Onderwijs

Docenten. Leidinggevenden. Studenten in het volwassenenonderwijs. SLB’ers…
 

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl