Consultancy

 

Consultancy

Consultancy is een overkoepelende term voor vele verschillende diensten op het gebied van psychosociale ondersteuning. Het perspectief van iemand buiten de organisatie helpt namelijk vaak om een positieve verandering te bewerkstelligen, bijvoorbeeld door mediation, adviesgesprekken, supervisie, leertafels en procesbegeleiding.

Wat houdt Consultancy in?
Het oplossen van conflicten, het verbeteren van interne processen en het begeleiden van reorganisaties hebben één ding in het gemeen: er moet iets veranderen. Elke succesvolle verandering begint bij een goed gesprek. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met de medewerkers die met een reorganisatie te maken zullen krijgen, waarbij voor hen duidelijk wordt waarom deze moet plaatsvinden en welke gevolgen dit voor hen kan hebben. Of denk aan een gesprek tussen medewerkers die in een conflict verwikkeld zijn, waarbij beide partijen de ruimte krijgen om hun standpunten toe te lichten, zodat vervolgens naar een goede oplossing toe kan worden gewerkt (mediation).

Als buitenstaander heb ik geen vooroordelen of eigen belangen in de situatie die in jouw organisatie speelt. Dit stelt mij in staat om deze puur vanuit mijn achtergrond in psychologie en mijn ervaring binnen verschillende (hulpverleners-) organisaties te benaderen. Vanuit deze invalshoek begeleid ik je graag bij thema’s als mentale veerkracht, samenwerking in teams, industriële incidentenbestrijding en het omgaan met veranderingen.

Brandweer Midden en West Brabant

Ik vind Martijn een fijn en betrokken persoon, die zich goed kan inleven in de vraagstelling van de opdrachtgever.  Dit heeft er toe bijgedragen dat hij...

Voor wie is consultancy?

Ambulance personeel

Meldkamer personeel

Leidinggevenden

Brandweer

Verpleegkundigen

Docenten

Politie

Afdelingchefs

Artsen

Zo gaan we samen te werk

Consultancy is altijd maatwerk. Allereerst kijken we samen naar de situatie: waar loopt jouw team of organisatie tegenaan? Wie zijn hierbij betrokken? Wat is uiteindelijk de gewenste uitkomst? Op basis van deze informatie kiezen we samen de manier waarop we naar dit doel toe werken. PsychElan kan hierbij adviseren, bijvoorbeeld bij het kiezen van de manier waarop een organisatorische verandering het best uitgevoerd kan worden. Vervolgens is actieve ondersteuning bij deze uitvoering tevens mogelijk, met name op psychosociaal gebied. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van individuele- of groepsgesprekken met je medewerkers, maar ook door het organiseren van een leertafel of workshop voor je team, waaruit leerpunten naar voren komen voor de toekomst.

In het geval van consultancy rond het oplossen van conflicten kan mediation een middel zijn, waarbij ik eerst individueel met alle betrokken partijen in gesprek ga en vervolgens tijdens begeleide gezamenlijke gesprekken naar een oplossing toe werk die voor iedereen acceptabel is. Soms blijkt echter dat 1-op-1 begeleiding wenselijk is. Elke situatie is net even anders, waardoor de meest passende oplossing per situatie verschilt. Ik denk graag vrijblijvend met je mee tijdens een kennismakingsgesprek

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl