Teams

 

Teams

Tijdens en na afloop van een inzet moet je volledig op je collega’s en leidinggevende kunnen vertrouwen. Samen brengen jullie complexe noodsituaties tot een goed einde, samen zorgen jullie ervoor dat elk teamlid goed kan functioneren. De trainingen voor teams ondersteunen jullie hierin.

Welke trainingen kunnen teams volgen?
Voor teams biedt PsychElan twee verdiepende trainingen, gericht op de samenwerking binnen teams en mentale veerkracht in teamverband. In een vakgebied waarin een gedegen samenwerking van levensbelang is, is het ook belangrijk om soms een pas op de plaats te maken en het team zelf te evalueren. Denk bijvoorbeeld aan het inventariseren van wie er nou eigenlijk in het team zitten en welke kwaliteiten en eigenschappen zij elk inbrengen. Wat zijn de sterke punten per teamlid? En waar liggen voor jullie de aandachtspunten waar we mee aan de slag kunnen gaan?

In ons werkveld geldt dat het teamresultaat moet prevaleren en dat het teambelang boven het belang van het individu gaat. Echter, wanneer een individu niet goed in zijn of haar vel zit, kan dit de gehele inzet of crisissituatie beïnvloeden. Tijdens deze training gaan we dan ook aan de slag met het versterken van de algehele mentale veerkracht van het team en/of de verschillende stijlen van leiderschap die hieraan te pas komen.

Ambulancezorg Rotterdam Rijnmond

PsychElan heeft een scholing mentale veerkracht verzorgd voor de ambulancehulpverleners van AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond. Het is een persoonlijke reis geworden, waarbij er voldoende tijd was om...

Samenwerking Binnen Teams

Tijdens de training Samenwerking Binnen Teams gaan we onder andere aan de slag met verschillende stijlen van leidinggeven, de rolverdeling in het team en de manier waarop teamleden hiermee omgaan. We gaan in op formeel en informeel leiderschap, het juist benutten van individuele kwaliteiten en het verbeteren van de communicatie binnen het team.

Veerkrachtige Teams

De interactie tussen teamleden in relatie tot mentale veerkracht staat tijdens deze training centraal. Ieder teamlid beschikt over een zekere basis qua mentale veerkracht, maar in hoeverre iemand veerkrachtig is en op welke wijze hij of zij dit op peil houdt, verschilt per persoon. Dit komt onder andere door factoren als ervaring, functie en persoonlijkheid. Door van elkaar te weten hoe de ander in elkaar steekt en waar elkaars sterke punten en aandachtspunten liggen, kan hier rekening mee worden gehouden. Dit draagt eraan bij dat ieder teamlid optimaal functioneert en bijvoorbeeld niet ongemerkt overbelast kan raken.

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl