Psychosociale
begeleiding

 

Psychosociale begeleiding

Hulpverleners, zorgverleners, docenten en leidinggevenden in deze branches dragen veel verantwoordelijkheid met zich mee. Daar komt bij dat je geregeld heftige situaties zult meemaken of tegen bepaalde uitdagingen aanloopt die je mentale veerkracht op de proef stellen.

Wat houdt psychosociale begeleiding in?
Bij psychosociale begeleiding staat het herstellen en vergroten van jouw mentale veerkracht centraal. Hier kun je bijvoorbeeld behoefte aan hebben als je iets ingrijpends hebt meegemaakt tijdens een inzet, wat je moeilijk van je af kunt zetten of waardoor je last hebt van schuldgevoelens of schaamte. Het kan echter ook zijn dat je om een andere reden minder goed in je vel zit en daardoor belemmeringen ervaart in je persoonlijke en professionele groei. Wat ik vaak zie, is dat men de achterliggende reden zelf nog niet exact weet. Dat is echter iets wat we samen kunnen achterhalen. Wat er bij jou ook speelt, erover in gesprek gaan is de eerste stap. 

Psychosociale begeleiding houdt in dat ik zonder oordeel naar jou luister en samen met jou kijk naar wat er voor jou nodig is om je weer goed te voelen. Dit doe ik op basis van mijn opleiding in de toegepaste psychologie en specialisatie in psychotrauma, maar ook vanuit mijn eigen ervaring als geüniformeerde hulpverlener. Vervolgens gaan we samen aan de slag, op een tempo dat bij jou past, om ervoor te zorgen dat jij mentaal weer stevig in je schoenen staat.

Veiligheidsregio Kennemerland

Recent heb ik een training gevolgd bij Martijn. De training was gericht op sociale ondersteuning bieden aan collega's ten tijde van het Corona-thuiswerken. Behalve dat...

Voor wie is psychosociale begeleiding?

Ambulance personeel

Meldkamer personeel

Leidinggevenden

Rode Kruis

Brandweer

Verpleegkundigen

Docenten

Uitvaartondernemingen

Politie

Reddingsbrigades

Artsen

Corona teams

Zo gaan we samen te werk

Geen mens of situatie is hetzelfde, waardoor psychosociale begeleiding altijd maatwerk is. We beginnen daarom met een intake, waarbij we samen kijken wat er bij jou speelt en hoe we hiermee aan de slag kunnen gaan. Ik vind het belangrijk om eerlijk en open tegen elkaar te zijn. Mocht ik het idee krijgen dat de ondersteuning die jij nodig hebt buiten mijn eigen expertise valt, dan zal ik je doorverwijzen naar een professional die jou deze hulp kan bieden. 

Wanneer jij na de intake een goed gevoel hebt bij mij als psycholoog, dan kunnen we aan de slag. Bij dit traject staan de doelen waar jij naartoe wilt werken centraal. Hier is dan ook geen vast aantal sessies aan te verbinden; we ronden het traject pas af wanneer jij je doelen hebt behaald en er klaar voor bent. PsychElan hanteert geen wachtlijsten, dus kunnen we vaak op korte termijn al samen aan de slag. Ik ga graag met je in gesprek.

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl