Copingstijlen

 

Copingstijlen

Hoe loods jij je door een stressvolle situatie heen? En hoe zorg je nadat alles is afgehandeld dat je alle indrukken goed verwerkt? Tijdens de training copingstijlen leer je over de verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Wat houdt de training Copingstijlen in?
Iedereen heeft zijn of haar eigen manieren om met gebeurtenissen, indrukken en gevoelens om te gaan. Dit noemen we copingstijlen. Daarin is onderscheid te maken tussen constructieve en destructieve copingstijlen. De eerste zijn methoden die jou op een gezonde manier ondersteunen bij de verwerking, de tweede zijn methoden die op de korte termijn misschien helpen, maar op de lange termijn schadelijke gevolgen kunnen hebben.

Tijdens de training Copingstijlen leer je over zowel constructieve als destructieve copingstijlen en hoe je bewust kiest voor de constructieve methoden die jou niet verder het dal in werken, maar je er juist uit helpen. Je leert hoe je meerdere copingstijlen kunt toepassen en op een andere manier naar gebeurtenissen kunt kijken. Een belangrijk onderdeel daarvan is leren omdenken en gebeurtenissen op een gezonde manier een plekje te geven. Deze training duurt één dagdeel.

Brandweer cluster Hoeksewaard

Heel lang is de mentale belastbaarheid van de brandweerman en vrouw onderbelicht gebleven. De training Mentale veerkracht heeft ons inzicht gegeven in de mogelijke problemen die men kan ondervinden bij...

Hulpverleners

In een werkveld waarin je veel ingrijpende gebeurtenissen meemaakt is het logisch dat je bewust of onbewust op zoek gaat naar manieren om hiermee om te gaan. Bij de training Copingstijlen leer je verschillende gezonde methoden aan die je in de praktijk kunt combineren. Ook leer je welke methoden schadelijk zijn, waardoor je deze kunt vermijden.

Zorgverleners

Wanneer je na jouw werk in het ziekenhuis, de zorginstelling of kliniek weer thuiskomt, betekent dit niet dat je je werk ook gelijk van je af hebt gezet. De training Copingstijlen leert jou hoe je na een stressvolle werkdag of een ingrijpende gebeurtenis je eigen balans weer kunt herstellen op een constructieve, gezonde manier. Deze training wordt inhoudelijk afgestemd op jouw werksituatie.

Hulpverleners

Zorgverleners

Onderwijs

Meer weten wat PsychElan voor u kan betekenen?

Heb je vragen over de diensten of werkwijze van PsychElan of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou waar de behoeften van jouw organisatie liggen en op welke manier we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Verstuur je vraag of je contactinformatie via dit formulier, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op. Ik streef ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Bel je liever? Laat dan je telefoonnummer achter in het bericht, dan bel ik je terug. Ik kijk ernaar uit om samen met jou aan de mentale veerkracht in je organisatie te werken.

 

Contactformulier

Dit formulier vraagt u om uw naam, e-mailadres en uw telefoonnummer zodat wij met u kunnen communiceren. 
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. klik hier

Via LinkedIn hou ik je op de hoogte van de meest recente cases, blogs en nieuws bij zowel PsychElan als onze branche.
Stuur me gerust een connectieverzoek!

Aanmelden voor nieuwsbrief?

Wil je de eerste zijn die hoort over nieuwe ontwikkelingen bij PsychElan?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Contact

PsychElan
Laakboulevard 72
3825 AE Amersfoort

Telefoon: 06 - 201 392 44
E-mail: m.dame@PsychElan.nl